مقالات

محدوده تغییر رنگ معرف های آزمایشگاهی

محدوده تغییر رنگ معرف های آزمایشگاهی

معرف شیمیایی چیست ؟

معرف شیمیایی یا شناساگر در آزمایشگاه ها اسید یا باز را از هم شناسایی می‌کند.

معرفهای شیمیایی معمولا رنگی هستند و  پایه ای گیاهی دارند. برای اندازه گیری دقیق php یکی از مواردی که به آن نیاز است، شناساگر می باشد.

اگر اسیدی یا بازی بودن یک محلول مشخص باشد با استفاده از معرف ها و تغییر رنگ آنها می توان با توجه به کم یا زیاد بودن رنگ محدوده آن را در نظر می گیرند.

از معروف ترین معرفهای آزمایشگاهی می توان به کاغذ تورنسل یا لیتموس اشاره کرد که در محیط اسیدی به رنگ قرمز و در محیط واکنش بازی به رنگ آبی تبدیل می شود و در یک محیط خنثی رنگش بنفش می شود.

تغییر رنگ محیط خنثی در محدوده پی اچ ۷ اتفاق می‌افتد.

تغییر شیمیایی و تغییر فیزیکی چیست ؟

تغییر شیمیایی و تغییر فیزیکی چیست ؟

تغییر شیمیایی چیست ؟

تغییر شیمیایی شامل واکنش هایی است که در آن ماده تغییر ماهیت می دهد و با از دست دادن و یا الکترون و به دنبال آن ترکیب شدن با سایر اجزای به وجود آمده در اثر واکنش تولید یک محصول و فراورده های جدید می نمایند. معمولا هر واکنش در هنگام شروع مواد واکنش دهنده دارای یک سطحی از انرژی می باشند.

انواع اسید صنعتی و خوراکی و تفاوتهای آن

انواع اسید صنعتی و خوراکی و تفاوتهای آن

تفاوت های اسید صنعتی و اسید خوراکی

اسیدها در تعریف عمومی ، ترکیبات ترش مزه های هستند که واکنشهای شیمیایی مختلفی ایجاد می کنند و اسیدهای صنعتی به طور کلی ترشی بیشتر و واکنشهای شدید تری نسبت به اسیدهای خوراکی دارند.

انواع مختلفی از اسیدهای صنعتی و خوراکی در کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند ، از رایج ترین انواع اسید خوراکی می توان به سرکه، پرتقال، آب لیمو و غیره اشاره کرد

در اینجا چند نمونه رایج ار اسیدهای صنعتی و خوراکی آورده شده است:

اسیدهای صنعتی:

  • اسید سولفوریک (H2SO4) :

اسید سولفوریک یک اسید بسیار خورنده و قوی است که به طور گسترده در فرآیندهای صنعتی مانند فرآوری فلزات، پالایش نفت، تولید کود و تصفیه فاضلاب استفاده می شود.

روش تهیه سود مایع از جوش شیرین

روش تهیه سود مایع از جوش شیرین

روش تهیه کاستیک سودا یا سود مایع با استفاده جوش شیرین طی چهار مرحله صورت می گیرد البته تولید سود مایع یا همان سود سوز آور در صنعت دارای روش های استانداردی است که هم خلوص آن مشخص باشد و هم به مقدار زیاد و در اشل صنعتی تولید شود.

و باید به این نکته اشاره کرد که سود سوز آور همان جوش شیرین نیست ،سود سوزآور (سدیم هیدروکسید) و جوش شیرین (سدیم بی‌کربنات) دو ماده شیمیایی متفاوت هستند.

کاربردها و ویژگیهای جوش شیرین یا بی کربنات سدیم

کاربردها و ویژگیهای جوش شیرین یا بی کربنات سدیم

بی کربنات سدیم یا جوش شیرین

بی کربنات سدیم یا جوش شیرین یک ترکیب شیمیایی است که به صورت پودر سفید بدون بو و طعم تولید می‌شود.

این ترکیب شیمیایی دارای فرمول NaHCO3 است و به عنوان یک جاذب اسید، آرام‌بخش معده و ضد عفونت استفاده می‌شود. همچنین به عنوان یک ماده حفظ کننده در خوراک، به عنوان پودر خامه‌زای غذایی و به عنوان چاشنی در پخت و پز نیز استفاده می‌شود.

 این ترکیب شیمیایی دارای فرمول NaHCO3 است و به عنوان یک جاذب اسید، آرام‌بخش معده و ضد عفونت استفاده می‌شود. همچنین به عنوان یک ماده حفظ کننده در خوراک، به عنوان پودر خامه‌زای غذایی و به عنوان چاشنی در پخت و پز نیز استفاده می‌شود.